S.Makedonija: Ukida se policijski čas, kafići normalno rade

Svet 15. jun. 202122:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od sutra ukine "policijski čas" i ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i da ponovo dozvoli održavanje događaja na otvorenom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zabrana kretanja građanima tokom noći uvedena je 10. marta da bi se sprečilo okupljanje mladih posle zatvaranja kafića i šerenje kovida, nekoliko puta je skraćivana i od 13. maja počinje u ponoć i traje do 4.00.

Kako se navodi u saopštenju sa 79. sednice vlade Zorana Zaeva, od 16. juna se ukida ograničenje rada ugostiteljskih objekata (koje je kao jedna od antikovid mera do sada bilo do 23.30), ali i dalje goste mogu da primaju samo u otvorenim delovima.

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti ukida se i ograničenje radnog vremena i restorana i kafea u hotelima, kao i kazina i kladionica, a kazinima i automat klubovima se dozvoljava da služe pića u unutrašnjosti objekta.

Vlada je dozvolila i održavanje događaja na otvorenom sa 50 odsto popunjenosti kapaciteta prostora, ali i ograničenjem do najviše 1.000 posetilaca.

Ukida se ograničenje do 100 gostiju na svadbama, proslavama i veseljima na otvorenom prostoru-letnjim terasama, uz ograničavane maksimalnog kapaciteta do 50 odsto tog mesta.

Na sednici vlade donet je i zaključak o prestanku važenja obaveze ugostiteljskog objekta da registruje proslavu koju organizuje i da je prijavljuje Ugostiteljskoj komori koja vodi registar svadbi, proslava i drugih veselja.

U skladu za odlukama vlade preporučeno je da se donese novi protokol za organizovanje svadbi, proslava i veselja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar