Ruski komičari nasamarili Trudoa: Glumili Gretu Tunberg

Podeli:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ, EPA-EFE/STR

Ruski komičari Vovan i Lekus ponovo se "igraju", a ovog puta nasamarili su kanadskog premijera Džastina Trudoa u telefonskom pozivu tokom kojeg su ga ubedili da razgovara sa aktivistkinjom za klimatske promene Gretom Tunberg.

Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, koji sebe nazivaju Vovan i Lekus, objavili su ove nedelje snimak telefonskog poziva u kojem savetuju Trudoa o svetskoj politici i traže priliku da upoznaju neke od likova iz crtanog filma Saut Park, prenosi Gardijan.

Pročitajte još:

Prethodna meta Vovana i Lekusa bio je i Elton Džon, a tvrde da su njega prevarili pretvarajući se da ga zove ruski predsednik Vladimir Putin koji je s njim želeo da razgovora o gej pravima.

Tokom desetominutnog poziva, treća osoba – koja je glumila tinejdžerku Gretu – kaže Trudou da je zabrinuta zbog „rastuće međunarodne krize i iščekivanja svetskog rata“.

„To dovodi do katastrofe“, kaže lažna Greta. „Veoma je zastrašujuće“, na šta Trudo odgovara: „Da, zaista.“

Poziv se dogodio u januaru, nekoliko dana nakon što je iranska vlada oborila ukrajinski putnički avion, ubivši 176 ljudi.

„Vi ste odrasli, ali ponašate se kao deca“, kaže ona. „Možemo da stvorimo svet u kojem ima mesta za sve. Za belo i za crno. Za hrišćane i za muslimane. Za Trampa i Putina. Za tebe i mene. Za Borisa Džonsona. Za Korbin. Za Terensa i Filipa, koji su takođe poznati u vašoj zemlji“.

Džastin Trudo
Džastin Trudo Foto: AP

Poslednja dva imena odnose se na kanadske likove iz emisije Saut Park.

„Ne, to je tačno tačno, ta perspektiva“, odgovara Trudo.

Nakon što je izrazio uverenje da je poseta Grete Tunberg Montrealu 2019. godine pred savezne izbore u zemlji „pomogla da se definiše“ ishod u pogledu klimatskih promena, Tunberg ga je prekinula rekavši: „Napustite NATO. Bacite oružje. Berite cveće. Nasmešite se prirodi“.

Diplomatski je Trudo bez pauze odgovario: „Sanjam o svetu u kojem vojnici nisu potrebni, ali nažalost još uvek ne živimo u tom svetu.“

Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Lažna Greta tada je optužila i Megan Markl da je „manipulisala“ princom Harijem – par je inače bio u procesu odlučivanja da li će živeti u Kanadi – pre nego što je pitala da li Trudo može da je upozna sa Terensom i Filipom.

„Zamoliću svoj tim da pokuša da vas poveže“, odgovorio joj je Trudo.

„Čekajte, Terens i Filip, zar oni nisu iz Saut Parka?“ zapitao se. „Lično ih ne poznajem. Verujem da je pripadaju delu Saut Park emisije koja je parodija na Kanađane“, rekao je on, pre nego što je ljubazno prekinuo poziv.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar