Ruska policija hapsi pristalice Navaljnog na aerodromu

Svet 17. jan. 202117:32
Podeli:
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti, javio je OVD-Info.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti kako policajaci odvode sa terminala na Vnukovu opozicionu političarku Ljubov Sobolj.

 

Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni napustio je Nemačku, gde se lečio od navodnog trovanja, kako bi se vratio u Rusiju, gde mu preti zatvor.

Navaljnom je poručeno iz Moskve da će, ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biti uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Naime, moskovska Federalna služba za izvršenje kazni je saopštila da će Navaljni biti u pritvoru u Rusiji sve do odluke suda, koji će razmotriti zamenu njegove uslovne kazne zatvorskom.

Kako navodi Federalna služba, Navaljni je tokom protekle godine “sistematski i više puta prekršio uslove uslovne kazne i najmanje šest puta se nije odazvao sudskom pozivu”.

Podsetimo, Navaljni ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima “Kirovlesa” i “Iv Roše”. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar