Ruska manekenka predvidela svoju smrt: Snimala jeziv video pre nestanka FOTO

Svet 23. jun. 202214:51 > 15:00
Podeli:
Greta Vedler Foto: Društvene mreže

Čini se da je ruska manekenka koja je ubijena u strpana u kofer predvidela sopstvenu smrt u video snimku koji je tajno snimila samo nekoliko dana pre nego što je nestala. Gretu Vedler (23) ubio je njen ljubomorni dečko Dmitrij Korovin (23) koji je priznao zločin u martu, više od godinu dana nakon što je nasmrt zadavio u hotelskoj sobi u Moskvi.

On je istražiteljima rekao da je tri noći spavao pored njenog leša, pre nego što ga je stavio u kofer i odvezao njeno telo do regiona Lipecka, gde ga je ostavio u prtljažniku automobila u garaži svojih roditelja.

On je kofer napunio ugljem kako bi pokrio miris i nastavio je objavljuje slike i poruke na društvenim mrežama manekenke, kako bi naterao prijatelje da poveruju da ona još uvek živa.

Greta je mesec dana pre ubistva označila ruskog predsednika Vladimira Putina kao „psihopatu“. Iako njena smrt nije povezana sa njenim političkim uverenjima, ona je ranije isticala da predsednik planira „stvori veću Rusiju“, što je naizgled nagovestilo njegovu invaziju na Ukrajinu.

Sada se pojavio novi snimak koji pokazuje da je Greta koja je radila i kao poslovna pratnja, navodno bila svesna svoje sudbine.

Na snimku se vidi kako Greta snima sebe i tom prilikom se krije ispod pulta recepcije, van vidokruga hotelskog osoblja.

"Ja sam iz broja 708. Vrištala sam, pretili su mi ubistvom ali niko me nije spasio", rekla je ona na snimku. Menadžer hotela je potom rekao nešto nečuno, a Greta je dodala: "Zapamtite njegovo ime".

Zatim je dečka Dmitrija Korovina označila kao budućeg ubicu, ponavljajući njegovo ime nekoliko puta.

Prijateljica kojoj je poslala snimak, a koju lokalni mediji ne navode, rekla je: "Korovina sam srela nekoliko puta. Uopšte mi se nije dopao. Prvo, odmah je jasno da je osoba nepredvidiva, neprincipijelna i opasna. Drugo, znam sigurno - savršeno je razumeo šta Greta radi, ali je nije zaustavio. Pa čak i obrnuto - iskoristio to što je zarađivala mnogo novca".

Prema rečima Gretinih prijatelja, manekenka se često žalila da Korovin od nje traži novac, a da joj onda to ne vraća. Kažu da joj je dugovao 15.200 funti, ali je ona odbila da prekine tu vezu.

Njen prijatelj je objasnio: "Dima je imao problem. Droga. Grata je neko vreme uzimala različite supstance sa njim, ali je onda prestala". Korovin je rekao istražiteljima da se svađao sa Gretom o njenim klijentima na dan kada je umrla.

Tvrdio je da je nasrnuo na nju i da ju je zadavio u besu, pa se potom onesvestio jer je bio pijan. Probudio se i zatekao njeno mrtvo telo kako leži na krevetu.

Tada ju je u koferu premestio u garažu svojih roditelja, gde je ostala skrivena godinu dana. Istražitelj je tvrdio da mu Korovin rekao da nije mogao sebe da natera da Gretu zakopa u šumi kao nekon psa.

"Bili smo bliski, nisam mogao to da joj uradim", rekao je Korovin.

Greta je ubijena mesec dana nakon što je Vladimira Putina označila kao "psihopatu" 2021. godine. Njen prijatelj po imenu Evgenij Foster, bloger iz Harkova, postao je sumnjičav i pronašao je prijatelja u Moskvi da prijavi slučaj nestale osobe, što je pokrenulo potragu, koja je rezultatirala pronalaskom tela manekenke.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je kritikovala Putina, smatra se da njena smrt nije povezana sa ruskim liderom. Kako se navodi, Greta je bila zabrinuta zbog njegovog gušenja protesta i onoga što je zapazila kao težnju da se stvori "veća Rusija".

"S obzirom na činjenicu da je Putin prošao kroz mnogo poniženja u detinjstvu, pa nije mogao da se izbori za sebe zbog svoje blage fizičke forme, nije iznenađujuće što je napustio fakultet i pridružio se KGB-u", napisala je Greta svojevremeno.

"Takvi ljudi su plašljivi od detinjstva, plaše se mraka, buke, stranaca, pa se osobine poput opreza, uzdržanosti i nedostataka komunikacije razvijaju rano u njihovom karakteru. Mogu samo da pretpostavim, po mom mišljenju da se kod njega vidi jasna psihopatija ili sociopatija", rekla je.

BONUS VIDEO: Putin se uporedio sa Petrom Velikim i uputio jezivu pretnju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News