Rusija: U snažnoj eksploziji srušen ceo tržni centar

Svet 12. feb. 202118:10
Podeli:
Foto: REUTERS/Kazbek Basayev

U gradu Vladikavkazu, u kojem je u razornoj eksploziji srušen tržni centar, spasilačke službe i dalje traže povređene. Portparol spasilaca rekao je da je ovu nesreću najverovatnije uzrokovala eksplozija boca sa kiseonikom koje su se nalazile u podrumu objekta. U poslednjih nekoliko godina u Vladikavkazu je zabeležen niz terorističkih napada, uključujući i jedan samoubilački 2010. godine kada je na gradskoj pijaci poginulo 17 osoba, a više od 160 povređeno.

Do eksplozije je došlo u 7:24 sati ujutro po lokalnom vremenu i tržni centar još nije bio otvoren za javnost. Međutim, nije poznato da li je u njemu u tom periodu bilo zaposlenih.

Na objavljenim videosnimcima vide se spasioci koji prolaze kroz ruševine u potrazi za mogućim žrtvama.

Zlatar koji ima radnju u tržnom centru ispričao je da se u to vreme nalazio na radnom mestu i da ga je eksplozija bacila na pod, ali je uspeo da ustane i pobegne na sigurno.

Irbek Tomaev, zamenik premijera ruske republike Severne Osetije-Alanije u kojoj se nalazi Vladikavkaz, rekao je da se za sada čini da nema teško povređenih.

„Spasilačke službe tragaju za mogućim žrtvama i trenutno raščišćavamo to područje i ruševine. Za sada nema izveštaja o žrtvama“, kazao je Tomaev.

Istražioci takođe pomoću sonde pokušavaju da utvrde da li je uzrok eksplozije bilo neko krivično delo poput terorizma.

U poslednjih nekoliko godina u Vladikavkazu je zabilježen niz terorističkih napada, uključujući i jedan samoubilački 2010. godine kada je na gradskoj pijaci poginulo 17 osoba, a više od 160 povređeno.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar