Rusija je upravo dobila dosad najsnažniju podršku Kine

Svet 20. apr. 202211:41
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANDRE COELHO

Pojedine zapadne zemlje i analitičari su se nadali da bi neka vrsta kineske intervencije mogla da natera ruskog predsednika Vladimira Putina da promeni pravac ruske invazije na Ukrajinu. Ali do takve intervencije ne samo da nije došlo, već retorika iz Pekinga sugeriše da do nje neće doći.

Naime, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je Rusiji da će nastaviti da jača nivo „strateške koordinacije” sa tom zemljom, bez obzira na aktuelne međunarodne odnose.

Pročitajte još:

Značajna poruka

To je poruka koja dodatno naglašava dobre odnose između dve zemlje, prenosi Skaj njuz i dodaje da je zamenik kineskog ministra spoljnih poslova Le Jučeng u ponedeljak razgovarao sa ruskim ambasadorom u Kini Andrejem Denisovim.

Jučeng je dodao da „povećanje trgovine od 30 odsto” između Kine i Rusije pokazuje „veliku otpornost”.

„Bez obzira na promene u međunarodnim odnosima, Kina će nastaviti da jača stratešku koordinaciju sa Rusijom u pravcu vin-vin saradnje, zajedničkog rada na interesima obe zemlje i promovisanja izgradnje nove vrste međunarodnih odnosa“, rekao je kineski poslanik. naveo je ministar spoljnih poslova u saopštenju.

BONUS VIDEO: Aleksandar Radić i Goran Miletić: Zahvaljujući Putinu, NATO je dobio smisao za postojanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News