„Rusija i Kina koriste vakcine kao sredstvo propagande“

Svet 26. mar. 202115:30 > 15:36
Podeli:
Foto:Shutterstock

Rusija i Kina koriste svoje vakcine protiv kovid-19 kao sredstvo propagande, ocenio je francuski šef diplomatije Žan-Iv Le Drijan, prenosi Juronjuz.

Le Drijan je odbacio tvrdnje Rusije da je EU pristrasna i protiv ruske vakcine Sputnjik V, naglašavajući da vakcinu mora odobriti Evropska agencija za lekove.

Pročitajte još:

U Evropi mi koristimo samo vakcine koje su kredibilne i bezbedne, inače ne bismo bili ozbiljni, rekao je on za francuski radio.

Kada je reč o Sputnjiku, rekli smo ruskim vlastima – dođite i testirajte je ovde, ali su oni predali aplikaciju tek pre neki dan, rekao je Le Drijan.

Javnost u EU snažno kritikuje svoje vlasti zbog sporog procesa vakcinacije, koje zaostaju u poređenju sa SAD, Velikom Britanijom i Izraelom.

Ruska vakcina isporučena je u 55 država sveta, uključujući i Mađarsku kao članicu EU.

Po mom sudu, način kako se to čini, više liči na sredstvo propagande i agresivnu diplomatiju, nego čin solidarnosti i zdravstvene pomoći, rekao je Le Drijan.

Kina i Rusija vode svoju politiku uticaja kroz vakcinaciju i pre nego što su vakcinisali sopstveno stanovništvo, zaključio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar