Rumunija: Može vakcina i kod Drakule, samo dođite

Svet 08. maj. 202118:36
Podeli:
Dvorac Rumunija Drakula
Foto: Inquam Photos/George Calin

Verovatnije je da posetioci koji ovog meseca borave u Drakulinom zamku u Rumuniji pronađu tragove uboda na ruci nego na vratu, pošto su zdravstvene vlasti otvorile centar za vakcinaciju protiv KOVID-19 u ovoj turističkoj atrakciji.

Turistima koji žele da borave u zamku Bran iz 14.veka, vlaškog vojvode Vlada Cepeša, koji je poslužio kao inspiracija Bremu Stokeru za roman „Drakula“ medicinsko osoblje sa nalepljenim vampirskim očnjacima ponudiće besplatne Fajzerove vakcine protiv Kovid 19, prenosi Rojters.

Uprava dvorca nada se da će uslugom privući više ljudi na ovu turističku destinaciju u Transilvaniji, u okolini grada Brašova, pošto je broj poseta naglo opao od početka pandemije.

Na besplatnu vakcinaciju u Drakulinom zamku može se doći bez zakazivanja tokom svakog vikenda u maju, a posetioci takođe dobijaju i besplatan ulaz za izložbu sa 52 srednjovekovna instrumenta za mučenje.

Rumunska vlada je postavila cilj da vakciniše 10 miliona građana do septembra, ali istraživanje koje je u aprilu objavila organizacija Globsek pokazalo je da su Rumuni najmanje zaintresovani za imunizaciju od svih istočnih članica EU.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar