Rumuni troše 250 miliona evra na kafu

Svet 22. feb. 202120:05
Podeli:
Foto:Shutterstock

Rumuni godišnje troše 250 miliona evra i na sokove, tople napitke ili grickalice iz automata, prema danas objavljenim podacima jednog proizvođača elektronskih uređaja. Kafa, čaj, topla čokolada, grickalice, sendviči i bezalkoholna pića su među najprodavanijim proizvodima iz automata u Rumuniji, a od nedavno su putem automata dostupne i igračke i samouslužne autoperionice.

„Trenutno u Rumuniji postoji 120.000 automata. U velikim gradovima se u 70 odsto slučajeva proizvodi iz automata plaćaju kešom, a u manjim gradovima, selima i opštinama gotovina učestvuje sa ogromnih 85 procenata“, kaže Adrijan Dinu, osnivač softverske kompanije Kreasoft IT, ističući u tom kontekstu prednosti kartica kao higijenskog i bezbednog načina plaćanja u vreme pandemije kovid-19.

Prema navedenom izvoru, prosečan račun za kafu i tople napitke na automatima je dva leja (40 evrocenti), a za grickalice i druge proizvode oko sedam leja (1,4 evra).

Kafa, čaj, topla čokolada, grickalice, sendviči i bezalkoholna pića su među najprodavanijim proizvodima iz automata u Rumuniji, a od nedavno su putem automata dostupne i igračke i samouslužne autoperionice, napominje se u informaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar