Podeli
Dritan Abazović Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Menadžment i uredništvo Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) oštro su kritikovali potpredsednika Vlade Dritana Abazovića zbog ocene da RTCG da nije javni servis, već "aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična".

“Time je, kako se navodi u reagovanju, do kraja,  pred domaćom i međunarodnom javnošću, ogolio sopstveni demokratski kapacitet i poimanje mesta i uloge RTCG, ali i preuzeo odgovornost za negativne posledice po sve one u Javnom servisu kojima je nacrtao metu”, navodi se u reagovanju.

Kako se dodaje, najava formiranja “pristojnog Javnog servisa”  jeste najava potiranja svakog glasa razlike u Crnoj Gori, mimo onog što Abazović propiše kao, kako veli, “neku slobodu koju treba da imaju novinari”.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović, gostujući na srpskoj TV Prvoj kazao je da Radio Televizija Crne Gore nije javni servis, već aparat DPS-a.

“Naravno da vlada može da utiče na objektivno izveštavanje, nisu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i versku mržnju. To nije televizija, to nije medij”, rekao je on za TV Prvu.

Komentari

Vaš komentar