Zatvoren vrtić u Srpcu, sedam radnika zaraženo

Svet 18. jun. 202023:50 > 00:59
Podeli:
Foto: Shutterstock

Sedam radnika vrtića "Naša radost" u Srpcu u Republici Srpskoj pozitivno je na koronavirus, zbog čega je ta predškolska ustanova zatvorena treći put u ovoj godini, saopšteno je na sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Zaraženi su, kako navodi Glas Srpske, direktorka i nekoliko vaspitača, dok među obolelima nema mališana iz te ustanove, koji će do daljeg ostati kod kuće.

U trenutku izbijanja zaraze u vrtiću se nalazilo oko 80 dece, od ukupno 180 koji su upisani u ovoj godini.

Direktor srbačkog Doma zdravlja Mirko Stojić rekao je da je jedan broj radnika bez simptoma, dok ostali imaju blaže simptome, poput kašlja ili grlobolje, zbog kojih su se javili porodičnim lekarima, prenose Nezavisne.

„Nakon testiranja utvrđeno je da su radnici zaraženi virusom korona, a zatim su odmah testirani i radnici sa kojima su bili u direktnom kontaktu i svi su bili pozitivni. Ne znamo još kako je došlo do zaraze, odnosno ko je nulti pacijent koji je uneo virus u vrtić“, rekao je Stojić.

Zbog novonastalog stanja Štab za vanredne situacije opštine Srbac doneo je odluku da krene oštrija kontrola poštovanja zaštitnih mera.

Kod uza društvene mreže

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar