Rediteljka filma „Quo vadis, Aida“ pozitivna na koronavirus

Svet 18. mar. 202100:47
Podeli:
Jasmila Žbanić Foto: N1

Rediteljka filma "Quo vadis, Aida", koji je nominovan za Oskara, zahvalila se večeras na podršci i izvinila što se nije ranije oglasila, a razlog je to što je pozitivna na koronavirus.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ona i njen muž producent Damir Ibrahimović su pozitivni na koronavirus, što je i jedan od razloga njenog neoglašavanja nakon nominacije.

„Priličan je haos, pa nismo stigli ni da proslavimo nominaciju. Još uvek nemamo teške simptome, ali nije prijatno razmišljati šta se sve može desiti“, rekla je ona.

Objavila je i svoju zahvalnicu koja je snimljena nakon nominacije i dodala da se zahvaljuje „svim doktorima i zdravstvenim radnicima u BIH koji nadljudskim naporima pokušavaju spasiti živote u zemlji koja je pod najgorom ‘diktaturom amatera'“.

U videosnimku koji je objavila, a koji je objavljen i na dan nominacije, Žbanić se zahvalila ženama, majkama i preživelim Srebreničanima koji su bili inspiracija za „Aidu“.

„Ovaj film je za sve nas puno više od filma, želimo da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi, a takođe ni svi ostali genocidi koji su se desili“, rekla je ona tada.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar