„Ščepala me razjarena hobotnica, jedva sam pobegao“ VIDEO

Svet 02. apr. 202115:59 > 16:01
Podeli:
Hobotnica
Foto: Lance Karlson/via REUTERS

Odmor na plaži zapadne Australije za geologa Lanka Karlsona i njegovu dvogodišnju ćerku pretvorio se u noćnu moru kada ih je napala 'ljuta' hobotnica.

Pročitajte još:

Video snimak napada najbesnije hobotnice obišao je internet, a na zapisu se vidi kako hobotnica u plićaku pruža pipke prema snimatelju Lanku.

Kada mu se savim približila, pokušala je da iskoči iz mora i pružile je ogromne pipke prema Karlsonu, koji je deo napada uspeo da snimi kamerom.

Geolog je rekao da je primetio hobotnicu nešto ranije, kada je ona pokušala da napadne galeba. Nedugo zatim ušao je da pliva i video je kako se odmara među školjkama.

Nije prošlo mnogo vremena i hobotnica ga je napala, zahvativši kracima njegov vrat, ruke i gornji deo leđa.

„Naočare su mi bile previše zamagljene da bih video šta se dogodilo, jedva sam od bolova doplivao do obale. Tragovi kraka ubrzo su se jasno ocrtavali na mojoj koži“, ispričao je geolog.

Supruga mu je nakon napada pomogla da sanira povrede. Obično se za povrede od morskih životinja preporučuje sirće, ali kako ga u tom trenutku nije imao, poslužio se koka-kolom, jer pomaže bilo koja kisela tečnost.

Karlson je u međuvremenu video podelio na društvenim mrežama, a javili su se mnogi poznavaoci morske faune rekavši da je vrlo neuobičajeno videti ovakvo ponašanje hobotnice.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar