Ratni zločinac Ratko Mladić možda dobije ulicu u Beranama

Svet 05. feb. 202113:15
Podeli:
Foto: EPA/MARTIN MEISSNER POOL

Savet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je predlog da jedna ulica u Beranama, u Crnoj Gori, ponese ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića - bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, dok predlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Saveta, javlja Anadolija.

Predsednik Saveta Goran Kiković, kazao je da je odluku donelo savetodavno telo, koje nema pravo odlučivanja, već, mišljenje o predlozima prosleđuje nadležnom Sekretarijatu, a da konačnu reč o dodeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno ministarstvo.

Pročitajte još:

„Savetu je pristigao veliki broj predloga od institucija i pojedinaca i tačno je da su među njima bili i predlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj predlog je prošao, dok predlog da i jedna ulica ponese ime vojvode Pavla Đurišića nije dobio saglasnost, jer je za taj predlog glasalo tri člana, od sedam, koliko je prisustvovalo sednici“, kazao je Kiković.

Ocenio je da u podržanom predlogu da ime Ratka Mladića dobije jedna od beranskih ulica, ali i da predlog da Pavle Đurišić ne dobije većinu, prema njegovom mišljenju, ”nema ništa čudno”.

„To samo pokazuje koliko je vojvoda Đurišić satanizovan, jer je, na primer, predlog da jedna od ulica dobije ime vojvoda Momčilo Đujić dobio podršku većine članova Saveta“, istakao je Kiković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar