Ratni veteran nije verovao u koronu, a onda umro od nje

Svet 14. jul. 202023:00 > 23:21
Podeli:
Foto: Facebook/Richard Rose

Veteran američke vojske Ričard Rouz (37) u nekoliko navrata je kritikovao sve što se mesecima pojavljivalo u medijima o koronavirusu, da bi tragičnom igrom sudbine i sam podlegao ovoj opasnoj infekciji.

On je od početka pandemije bio veoma aktivan na društvenim mrežama gde je svaki trenutak koristio da svetsku borbu sa kovid-19 minimizira, nazivajući je bezrazložnom frkom, dosledno odbijajući da nosi zaštitnu masku.

Rouz, koji je u vojsci služio devet godina i dva puta ratovao u Iraku i Avganistanu, preminuo je u svojoj kući 4. jula u gradu Port Klinton u državi Ohajo, samo tri dana nakon što je testiran pozitivno na koronavirus i pošto je završio u karantinu.

Kako prenosi Miror, on je otvoreno bio skeptičan prema rizicima koje nosi ova bolest, napisavši u jednom od Fejsbuk postova koji datira od 28. aprila sledeće:

„Hajde da budemo jasni. Ne kupujem je*enu masku. Napraviću je ako bude trebalo, ali neću da budem deo te frke“.

Foto: Facebook/Richard Rose

U sledećoj poruci napisao je da mu je muka da uključuje televizor dok traje „brbljanje“ o virusu.

„Tako sam juče uključio kablovsku. Počeo sam da dremam. Vreme je da odblokiram negativnost“, smatrao je Rouz.

Međutim, 2. jula, samo dan nakon što je test na koronu pokazao pozitivan status, u poslednjem postu na Fejsbuku naveo je da ne zna gde je zaradio virus.

„Ovo očigledno nije dobro! Ostajem bez daha iako samo sedim ovde“, napisao je ratni veteran.

U prethodnom postu rekao je da ga je bolest omela u započinjanju novog posla.

„Veoma sam bolestan poslednjih nekoliko dana. Simptomi koronavirusa. Ovog jutrra sam se konačno testirao. Trebalo bi da saznam rezultate uskoro. Prosto želim da se osećam ponovo dobro“, razmišljao je nesrećni čovek.

Foto: Facebook/Richard Rose

Nakon njegove smrti, tvit koji sadrži kolekciju svih njegovih postova pregledan je čak 3,5 miliona puta.

Osim na temu koronavirusa, Ričard Rik Rouz oglašavao se u porukama na društvenim mrežama i povodom protesta „Životi Crnaca su važni“. On je odbacivao ove demonstracije, smatrajući ih šalom i otvoreno podržavao nasilje kome je pribegavala američka policija.

Tako je 28. maja napisao da ni na koji način nije rasista i da podržava mirne proteste, ali i istakao da su pljačka i nasilje tokom demonstracija očigledni, nazivajući pripadnike pokreta BLM sebičnjacima.

On je izražavao i podršku pritiscima Donalda Trampa da bude reizabran u novembru, postavivši hešteg „Tramp 2020“ i poruku „drago mi je što sam ga nazvao svojim predsednikom“, istovremeno kritikujući medije, islam i nebinarnu ideju roda.

Prijatelj Nik Konlej rekao je lokalnim medijima:

„Užasno je što smo izgubili Rika, ali je još tragičnije što su se drugi zarazili zato što su ga slušali. Međutim, mrtvog ga linčuju na mrežama zbog odluke da ne nosi masku i to nije u redu“, kaže Konlej.

Ričardova porodica je rekla da je on jako voleo društvene mreže, onlajn blogovanje, paranormalne pojave i svoja dva mačka Dejla i Takera.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar