Raste broj zaraženih, italijanska vlada uvodi nove mere

Svet 25. okt. 202012:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Matteo Corner

Italijanska vlada danas je najavila nove mere borbe protiv koronavirusa, posle višednevnog rasta broja novozaraženih.

Pročitajte i:

Vlada Đuzepea Kontea i predstavnici regionalnih vlasti dogovorili su se da skrate radno vreme barova i restorana do 18 časova, kao i da zatvore teretane, bioskope i bazene, kockarnice i noćne klubove. Vlasti su takođe pozvale ljude da ne izlaze bez potrebe i da ograniče kontakte sa svima koji nisu neposredna porodica.

Posle nasilnih protesta u Napulju zbog najavljenih mera, vlasti nisu uvele policijski čas na nivou cele zemlje niti delimična zatvaranja i većina prodavnica i kompanija radi „normalno“.

Zvaničnici su pozvali i da se tri četvrtine nastave obavlja onlajn, kao i da školske uprave ograniče broj učenika u školama.

Italija, koja je bila najgore pogođena zapadna zemlja u prvom talasu pandemije, sada je „bolja“ u odnosu na Španiju i Francusku koje su prijavile više od milion zaraženih, ali broj novozaraženih eksponencijalno raste i zdrastvene službe su pod ogromnim pritiskom.

Mediji su prenosili da u Italiji ljudi umiru čekajući na krevet u bolnici.

Prema poslednjih podacima, u Italiji je juče registrovano 19.644 nova slučaja kovida 19 i prijavljeno 151 smrt od posledica ove respiratorne infekcije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar