Rakete Izraela na zgradu Crvenog polumeseca u Gazi

Svet 18. maj. 202121:36
Podeli:
Izrael
Foto: REUTERS/Ronen Zvulun

Iz Gaze su lansirane rakete ka gradu Ašdodu u Izraelu, nakon mirna dva sata. Pre toga, Izrael je bombardovao kancelariju katarskog Crvenog polumeseca, koja se nalazi u pojasu Gaze.

Agencije javljaju da su se uključile sirene upozorenja u gradu Ašdodu, južno od Izraela, usred kontinuiranih uzajamnih bombardovanja izraelske vojske i palestinskih frakcija u Pojasu Gaze.

Prethodno su izraelske odbrambene snage gađale kancelariju katarskog Crvenog polumeseca.

Dan ranije, ista zgrada bila je meta bombaškog napada, saopštilo je katarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Šokiran sam što je u vazdušnom napadu pogođen katarski Crveni polumesec u Gazi. Srećom, osoblje je na sigurnom. Ali moraju se preduzeti svi koraci kako bi se osigurala zaštita medicinske infrastrukture i osoblja. Ovaj incident će samo ometati humanitarni odgovor u ovom kritičnom trenutku“, napisao je na Tviteru generalni direktor Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Robert Mardini.

Izraelska vojska nije prethodno upozorila zaposlene katarskog Crvenog polumeseca o predstojećem vazdušnom napadu, izjavio je izvršni direktor Sektora za međunarodnu pomoć i razvoj Fajsal el Emadi. Odbor Crvenog krsta istakao je da u poslovnoj zgradi nije bila uskladištena humanitarna pomoć. Organizacija je objavila da je nekoliko ljudi u blizini zgrade ubijeno, ali niko od zaposlenih u kancelariji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar