Putnici za SAD zbog kvara aviona u Evropi već drugu noć

Svet 20. nov. 202123:22
Podeli:
ulazak u veliku britaniju
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Desetine ljudi zaglavljeno je u Evropi već drugu noć, nakon što je njihov avion za SAD prinudno sleteo u Dablin zbog kvara motora, potvrdili su Rojtersu putnici sa leta.

Let 102 belgijske nacionalne aviokompanije “Brušels Airlines” bio je na putu iz Brisela za Njujork u petak, kada su piloti objavili međunarodni standardni hitni signal “pan-pan“ poruku, koja ukazuje na problem koji trenutno ne predstavlja neposrednu opasnost, dok je avion leteo na visini od preko 11.000 metara iznad Keltskog mora, prenosi Rojters.

Piloti su zatražili da se avion preusmeri na Šenon u zapadnoj Irskoj, ali su se spustili na aerodrom u Dablinu po uputstvima avio-kompanije, navodi sajt „Aviation Herald“ koja prati incidente sa avionima.

Putnici su pohvalili posadu, ali su saopštili da su bili smešteni po hotelima u Dablinu pre nego što su danas odleteli za Pariz, gde mnogi nisu mogli da se ukrcaju na prenatrpane letove za Njujork pre Dana zahvalnosti u SAD.

Prevoznici koji posluju u SAD pripremaju se za zagušenja i kašnjenja sledeće nedelje, jer se praznik Dana zahvalnosti preklapa sa nedostatkom radne snage u avio-kompanijama, navodi Rojters.

Bonus video: Gužva na aerodromu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar