Putin: Ulazak Krima u sastav Rusije je jačanje države

Svet 21. mar. 202119:11
Podeli:
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto:Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia

Obnova Rusije kao jedinstvene centralizovane države ključna je prekretnica tokom poslednje dve decenije, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin ocenivši povratak Krima u sastav Rusije istorijskim događajem koji pokazuje jačanje države. "Glavna prekretnica je okupljanje, obnova Rusije kao jedinstvene, centralizovane države", rekao je Putin u intervjuu televiziji Rusija 1, preneo je TAS S.

„Nažalost, mi smo krajem 90-ih došli do veoma opasne linije iza koje smo mogli da očekujemo svašta. Ali zahvaljujući strpljenju i hrabrosti našeg naroda, govorim bez bilo kakvog preuveličavanja, zahvaljujući ogromnom strpljenju, napornom radu i hrabrosti našeg naroda, običnih momaka, običnih vojnika koji su bili suočeni sa velikom terorističkom pretnjom, uključujući na Severnom Kavkazu, uspeli smo da prevaziđemo te poteškoće, zadržimo, obnovimo državu, a zatim obnovimo i njenu ekonomiju“, naveo je Putin.

Prema njegovom mišljenju, ekonomski pokazatelji pre 20 godina se značajno razlikuju od današnjih.

„To je možda najvažnija stvar koja je urađena, mislim na obnovu socijalne sfere, prihode i blagostanje građana“, istakao je predsednik Rusije.

„Što se tiče povratka Krima i Sevastopolja u njihovu rodnu luku (Rusiju), kako sam ranije govorio, to je, naravno, veoma značajan i istorijski događaj, bez preuveličavanja. To je rezultat jačanja naše države iznutra“, istakao je Putin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar