Putin: Ratni brod SAD-a u Crnom moru moze se videti dvogledom

Svet 01. nov. 202115:21
Podeli:
Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/EVGENIY PAULIN/SPUTNIK/KREMLIN

Američki ratni brod koji je ušao u Crno More može jasno da se vidi dvogledom ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin otvarajući seriju tradicionalnih skupova odbrambene industrije u Sočiju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao što znate, američki ratni brod je sada ušao u Crno more. Može jasno da se vidi kroz dvogled ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema“, rekao je Putin, prenosi agencija Tas s.

Ranije danas je Šesta flota saopštila na Tviteru da se njihov komandni brod „Maunt Vitni“ uputio ka mestu izvođenja vojnih vežbi u Crnom moru.

„Komandni brod Šeste flote američke Ratne mornarice Maunt Vitni počeo je tranzit na sever do Crnog mora gde će izvoditi operacije sa našim NATO saveznicima i partnerima u regionu“, navedeno je u saopštenju.

Krajem prošle nedelje komanda SAD i NATO saopštili su da će u Sredozemnom i Crnom moru biti izvedene vežbe, čiji je cilj osiguranje bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Osim toga, američki razarač Porter, naoružan krstarećim projektilima, pre dva dana je uplovio u Crno more, ali nije poznato da li je njegovo slanje u region povezano sa najavljenom vežbom, prenosi agencija RIA Novosti.

Razarač Porter prate snage ruske Crnomorske flote.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar