Sva Putinova deca: Koliko potomaka ima ruski lider

Svet 19. feb. 202119:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN/Social media / East2West News / Profimedia

Ruska tinejdžerka, koju su mediji proglasili "tajnom ćerkom" predsednika Rusije Vladimira Putina, nedavno se oglasila u javnosti i izjavila da "voli da bude u centru pažnje", piše Njujork post. Privatan život ruskog lidera izaziva veliko interesovanje u javnosti, a o njemu se više nagađa, nego što postoje potvrđene informacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajem novembra prošle godine u medijima se pojavila vest da Putin, navodno, ima ćerku sa čistačicom koja je postala milionerka i vlasnica noćnog kluba poznatog po „erotskim predstavama“.

Devojčica je rođena 2003. godine tokom Putinovog prvog mandata u Kremlju, dok je još bio oženjen. Njena majka je, navodno, preduzetnica Svetlana Krivonogih, čistačica koja je postala milionerka. U svetskim medijima i po društvenim mrežama kruže fotografije ove tinejdžerke i komentariše se da ona dosta liči na ruskog predsednika.

Luiza Rozova, takođe poznata i kao Elizabeta Krivonogih, oglasila se po ovom pitanju na četu društvene mreže Klabhaus, gde je odgovarala na pitanja, piše Njujork tajms. Novinar BBC-ja Andrej Zaharov, koji je ovu priču i objavio, pitao ju je da li je Putinova ćerka, ali je ona ignorisala pitanje, piše britanski San.

Foto: Elizaveta Krivonogikh / East2West News / Profimedia

„Da li sam vam svojom istragom naneo neku štetu?“, pitao ju je on.

„Ma ne, nikako. Moj život je tako stagnirao, pa sam vam veoma zahvalna na šansi da budem u centru pažnje, da ljudi čuju za moj nalog“, odgovorila je ona, aludirajući na svoj Instagram nalog, koji je dobio 96.400 pratilaca, nakon vesti da je ona navodno Putinova ćerka.

Foto: Social media / East2West News / Profimedia

Svetski mediji su pisali da je njena majka Svetlana Krivonogih (45), bila Putinova ljubavnica krajem 1990-tih i početkom 2000-tih. Krivonogih se do sada nije oglašavala o ovim navodima.

Nakon što su procurile vesti o Putinovom navodno „tajnom detetu“, njegov portparol je rekao da ove tvrdnje „nisu baš uverljive“, pisao je britanski San.

Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN

Šta znamo o porodici Vladimira Putina?

Poznato je da je Putin bio 31 godinu u braku sa Ljudmilom i da par ima dve odrasle ćerke, Mariju i Jekaterinu, ali one dugo nisu bile poznate javnosti. Zbog toga svaki novi detalj o njima privlači veliku pažnju.

Na internetu nema zvaničnih fotografija dece ruskog vođe, a postoje i rasprave oko njihovih stvarnih imena. Takođe, nikad nije potvrđeno koliko tačno potomaka Putin ima.

Putin se toliko drži svog plana da ne otkriva ništa o svojoj porodici da je 2015. u jednom od retkih komentara o ćerkama šokirao publiku više nego svojim mislima o spoljnoj politici ili korupciji.

„Žive u Rusiji i nikad nisu živele nigde drugde trajno“, rekao je.

„Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju da studiraju i rade. Moje ćerke tečno govore tri evropska jezika. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspešne su“, dodao je on.

Jekaterina, ili samo Katerina, Putinova je mlađa ćerka i ima 31 godinu. Završila je nemačku školu u Moskvi. Za Kirila Šamalova se udala 2013. godine, a mediji su pisali da se par razveo 2018. godine. Katerina ne nosi očevo prezime, već je uzela prezime svoje bake po majci.

Ona se bavi plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome. Dugo se nagađalo da li je baš ona Putinova ćerka, jer dosta liči na ruskog lidera. Kako se pisalo ranije, ona je direktorka dve incicijative na Moskovskom državnom univerzitetu, Fondacije za nacionalni i intelektualni razvoj i Nacionalnog intelektualnog centra za rezerve.

Takođe vodi Inopraktiku, naučni centar na Moskovskom državnom unverzitetu koji vredi 1.7 milijarde dolara.

Marija Putina ili Marija Putin je starija ćerka ruskog predsednika i ima 32 godine. Ova dama je rođena u Sankt Peterburgu.

Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je završila biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je do nedavno živela u Holandiji odakle je poreklom i njen partner, biznismen Jorit Fasen.

U javnost je izašao podatak da je stan u kojem je živela u Holandiji prodat. Stan se nalazio nedaleko od Haga i prodat je za 3 miliona dolara, prenosio je Njuzvik. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Navodna deca sa Alinom Kabajevom

Tu je zatim i Alina Kabajeva, za koju mediji godinama nagađaju da je Putinova devojka, verenica ili čak žena. Niko zapravo ne zna koji je njihov status, ali se ona s njim povezuje od 2008. godine kad je još uvek bio u braku sa Ljudmilom.

Olimpijska osvajačica zlata u ritmičkoj gimnastici već godinama je u centru pažnje. Kako se Putinov brak raspadao, za Alinu se pisalo da ima sina, Dmitrija, kojeg je navodno dobila sa ruskim liderom. Ona je u priči za ruski Vog insistirala je kako je on njen sestrić, a ne sin.

Njujork post tvrdio je 2013. godine da Putin sa Alinom ima trogodišnjeg sina i devojčicu koja se rodila u novembru 2012. godine. Dejli mejl je 2019. godine objavio vest da se Alina navodno ponovo porodila i da je rodila blizance, a ruski lider je tada ponovo dovođen u vezu sa njom.

Alina se po ovom pitanju nije oglašavala u medijima, a Kremlj nikada ne govori o privatnom životu ruskog predsednika. Izvori bliski Kabajevoj su rekli da ne žele da komentarišu glasine.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar