Pucnjava u školi u Kazanju: Ubijeno 11 osoba

Svet 11. maj. 202109:34 > 11:18
Podeli:
Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi Foto:Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

U pucnjavi koja se jutros dogodila u školi u Kazanju, glavnom gradu ruske Republike Tatarstan, ubijeno je 11 osoba, među kojima su učenici škole i jedna učiteljica. Agencija TAS S navodi da su povređene 32 osobe, od kojih su 12 dece i jedna odrasla osoba prebačeni u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvobitno je javljeno da je ubijeno devet osoba – učitelj i osmoro učenika. Broj žrtava je u međuvremenu porastao na 11, a broj povređenih na 32 osobe.

Dva napadača, jedan likvidiran

Kako javljaju RIA Novosti, nepoznate osobe otvorile su vatru u blizini škole, a kasnije se čula eksplozija. Prema prvim informacijama, pucala su dva tinejdžera, od kojih je jedan uhapšen. Jedan od napadača je đak škole.

Drugi napadač, koji je odbio je da se preda policajcima, na četvrtom spratu škole držao je taoce. Policija je uspela da ga likvidira, javlja TASS. 

Deca bežala kroz prozore

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako deca iskaču kroz prozore učionica.

Pucnjava u školi, evakuacije u toku

U pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanj ubijeni su učitelj i osmoro učenika, prenose ruske agencije pozivajući se na regionalne hitne službe. Agencija TAS S navodi da je još 10 osoba povređeno, od kojih su četiri prebačene u bolnicu.
Mediji pišu da je na lice mesta upućeno više od 20 vozila Hitne pomoći. Lokalni zvaničnici saopštili su da je u toku evakuacija dece. Predsednik Tatarstana uputio se na lice mesta.
Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi Foto:Tanjug/AP Photo/Roman Kruchinin
Predsednik Tatarstana o pucnjavi
Kako je izjavio predsednik Tatarstana Rustam Minihanov, koji se nalazi na licu mesta, u pucnjavi su poginula četiri dečaka i tri devojčice, a 16 osoba je prebačeno u bolnicu, od toga 12 dece.

„To je velika nesreća. Izgubili smo sedmoro đaka. Učenici osmog razreda, četiri dečaka i tri devojčice. Oni su poginuli ovde na drugom spratu“, rekao je Minihanov, prenosi Sputnjik.

Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi Foto:TASS / ddp USA / Profimedia

On je rekao da je za pucnjavu odgovoran 19-godišnji mladić, koji je imao dozvolu za oružje.

„Terorista je uhapšen. Imao je dozvolu za posedovanje oružja“, rekao je predsednik Tatarstana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar