Pucnjava u Međimurju: Jedna žena ubijena, među ranjenima i devojčica (10)

Svet 25. avg. 202109:59 > 15:55
Podeli:

U pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u opštini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba dok je više osoba ranjeno. Policija je saopštila da je pre pucnjave u selu Parag na severu Hrvatske došlo do svađe više osoba, piše Jutarnji.hr.

Pročitajte još:

Prema informacijama iz Međimurske policijske uprave ranjeno je dete, jedna maloletna osoba i tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti su u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Policija je izvestila da je pre pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu sa tim događajem, a da li jedna od njih odgovorna za tragediju saznaće se tokom dana, prenosi Jutarnji.hr.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost žitelja.

Kako je za Hinu potvrdio portparol Međimurske policijske uprave Nenad Risek, više informacija o celom događaju biće tokom dana, a očekuje se i organizovanje konferencije za novinare.

Pucnjava u Paragu

UŽIVO Pucnjava u Paragu: ravnatelj bolnice o stanju ranjenih. Više: https://bit.ly/3Di2amD

Posted by HRT Vijesti on Tuesday, August 24, 2021

 

Kako doznaje HRT, meštani okolnih naselja su često upozoravali i prijavljivali na rafalne paljbe koje su odjekivale iz Paraga, a policija je u nekoliko navrata oduzela nezakonito vatreno oružje. Šta je dovelo do ovakve tragedije pokazaće istraga.

Sve ranjene osobe smeštene su u čakovečkoj bolnici, a direktor bolnice Igor Šegović rekao je za HRT kako su zadobili prostrelne rane, ali da više nisu u životnoj opasnosti. Među ranjenima je i 10-godišnja devojčica koja ima prostrelnu ranu ruke, a doživela je i šok.

„Mogu potvrditi da je juče u večernjim i kasnovečernjim satima na prostorima našeg OHBP-a pregledano ukupno osam pacijenata koji su povezani s navedenom pucnjavom. Pacijenti koji su došli u našu ustanovu, troje od njih osam je pušteno kući. Radi se o detetu koje ima prostrelnu ranu, dete je zbrinuto i pušteno kući, jedno dete koje je doživelo stresnu reakciju isto je pregledano i pušteno kući, i jedan gospodin koji je vezan za događaj je pregledan, nije imao nikakvih težih povreda i pušten je kući“, saopštio je v. d. direktor bolnice Čakovec Igor Šegović, dr.med.

„Nažalost, jedna ženska osoba, 62. godište, preminula je usled teških povreda povezanih s pucnjavom. Četiri osobe su primljene na hirurgiju, jedna od njih je van životne opasnosti, a tri osobe su operisane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć, i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najverovatnije će sve biti u redu, ali lekari i medicinsko osoblje se bori za njihov život“, dodao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar