Pucnjava kod Tirane: Jedan poginuo, četvoro ranjenih

Svet 21. apr. 202120:59
Podeli:
Albanija
Foto: REUTERS/Florion Goga

Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane. Prema izveštajima, pucnjava je povezana sa partijskim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.

U saopštenju policije navodi se da je među ranjenim i jedna policajka koja je pokušala da prekine svađu u centralnom gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane.

Nekoliko ljudi je privedeno, uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije dala dodatne detalje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lokalni mediji su javili da su ubijena osoba i troje povređenih iz lokalne kancelarije vladajuće Socijalističke partije, dok je navodni napadač telohranitelj političara iz glavne opozicione Demokratske partije, desnog centra.

Albanci u nedelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 poslanika. Neregularnosti su obeležile ranije izbore u postkomunističkoj Albaniji.

Premijer i vođa vladajuće Socijalističke partije Edi Rama pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedelju ujediniti Albance i kazniti one koji hoće da je destabilizuju.

Taulant Bala, šef parlamentarne grupe socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih grupa, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu.

Gazmend Bardi iz Demokratske partije, čiji telohranitelj je navodno pucao, rekao je da je iz auta koji pripada Socijalističkoj grupi deljen novac glasačima.

Američka ambasada u Albaniji pozvala je glavne političke vođe u zemlji da pokažu uzdržanost i jasno odbace nasilje pre izbora.

Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete ukazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar