Prvi dobrovoljci se dobro osećaju posle ruske vakcine

Svet 17. jul. 202000:12 > 03:17
Podeli:
Foto:AP Photo/LM Otero, File

Nova vakcina protiv korona virusa u Rusiji testirana je na prvih 18 dobrovoljaca, koji su danas otpušteni iz bolnice pošto se dobro osećaju, javio je Sputnjik. Podaci o ruskoj vakcini od korone i njena testiranja dobro su zaštićeni, rekao je Direktor Instituta za farmaciju Univerziteta „Sečen“ Vadim Tarasov

Sa pozitivnim rezultatima i imunitetom na korona virus učesnici testiranja poslati su kući iz vojne bolnice „Burdenko“.

Prvu grupu dobrovoljaca činile su dve podgrupe: prva podgrupa je primila prvu komponentu, a druga podgrupa drugu komponentu vakcine, i danas, konačno, 28 dana nakon vakcinacije oni su otpušteni iz bolnice, navodi Sputnjik.

 

Podaci o ruskoj vakcini od korone i njena testiranja dobro su zaštićeni.

 

„Imamo dobro zaštićene informacione baze u koje je teško ući. Informacije o istraživanjima vakcine, uopšte, nisu dostupne na internetu“, rekao je Direktor Instituta za farmaciju Univerziteta „Sečen“ Vadim Tarasov

Po njegovim rečiam, u centru „Gamalei“, gde se radi na vakcini, „mislim da su još ozbiljnije mere“.

Na univerzitetu „Sečen“ je juče zavrašena prva faza kliničkih testiranja vakcine protiv korone – bili su otpušteni iz bolnice prvi dobrovoljci, dok će drugi biti pušteni 20. jula. Prema rečima Tarasova i drugih istraživača, svi dobrovoljci se osećaju dobro, dobili su imunitet.

Ranije je Velika Britanija optužila rusku obaveštajnu službu za sajber napade sa ciljem da ukrade podatke o vakcini od virusa korone, kao i u mešanje u prošlogodišnje izbore u toj zemlji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar