Prve fotografije iz Njujorka: Jake policijske snage okupirale grad FOTO

Svet 12. apr 202216:13 > 16:52
Podeli:
Njujork pucnjava
Pucnjava u metrou u Njujorku Foto:REUTERS/Brendan McDermid

Čitav Njujork trenutno je na nogama zbog pucnjave koja se dogodila u metro stanici u Bruklinu. Jake policijske snage okupirale su grad zbog intenzivne potrage za čovekom koji se sumnjiči da je ranio najmanje 13 ljudi.

Njujorška policija trenutno traga za napadačem iz metro stanice, koji na sebi ima gas masku i narandžasti prsluk. Čitav grad je praktično pod opsadom, dok je metro stanica potpuno blokirana.

Njujork pucnjava
Pucnjava u metrou u Njujorku Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nepoznati napadač otvorio je vatru u 8.30 po lokalnom vremenu, a vatrogasne službe reagovale su na poziv građana koji su prijavili dim u metrou.

Njujork pucnjava
Pucnjava u metrou u Njujorku Foto:Tanjug/WABC via AP

Policija i vatrogasci ubrzo su stigli na lice mesta, gde je pronađeno 13 ranjenih osoba, ali strahuje se da će ta brojka rasti tokom dana. Pored toga, pronađeno je nekoliko eksplozivnih naprava. Pojedini američki mediji preneli su da je pet ljudi ubijeno, ali ti navodi još uvek nisu potvrđeni.

Njujork pucnjava
Pucnjava u metrou u Njujorku Foto:Tanjug/WABC via AP

Jedna osoba je u kritičnom stanju, dok policijski zvaničnici ističu da je u toku velika akcija, kao i da se nadaju brzom hapšenju osumnjičenog.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Njujorku je ove godine zabeležen porast stope kriminala, naročito incidenata sa vatrenim oružjem. Ovo je jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava gradonačelnik Erik Adams koji je dužnost preuzeo u januaru ove godine.

Do početka aprila broj pucnjava porastao je sa 260 na 296 u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazala je statistika Policijske uprave.

BONUS VIDEO Pucnjava u metrou u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar