Prva čistka u Crnoj Gori otkako se promenila vlast

Svet 09. okt. 202013:19 > 13:25
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Fos Media

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević poništio je odluke o razrešenju i imenovanju odbora direktora u četiri ključne opštinske forme i stavio van snage i imenovanja direktora u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Parking servisu i Mediteran reklamama.

Carević je smenio direktore svih opštinskih firmi, koje je imenovala administracija Nikole Divanovića.

Pročitajte još:

Carević je pozivajući se na skupštinsku odluku, poništio odluke skupštinske većine iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića koja je tokom jula jednoglasno smenila odbore direktora i imenovala nove. On je poništio i odluke koje su ti odbori direktora donosili, pre svega o imenovanju novih v.d. direktora, uglavnom kadrova DPS-a, pa je tako danas prvo razrešen v.d. direktor Parking servisa Žarko Peković, a ista sudbina čeka i v.d. direktora Vodovoda Krsta Gregovića i v.d. direktora Komunolanog preduzeća Maja Miljanić.

Ovim su funkcije vraćene “starim” odborima direktora, koalicije koju su predvodili Carević i Krsto Radović (Demokrate), a koji će odmah zasedati i imenovati nove vršioce dužnosti dok ne budu raspisani konkursi.

Prvi čovek grada danas je poništio i odluke o smenama saveta u kulturnim ustanovama – JU „Muzeji i galerije“, JU „Narodna biblioteka“, JU „Grad teatar“, kao i RTV „Budva“, koje je skupštinska većina razrešila na predlog Sekretarijata za društvene delatnosti kojim je rukovodila, sada smenjena Tanja Kažanegra (DPS).

Poništena je i odluka o Odboru poverenika u RTV „Budva“ koju je odbornička većina okupljena oko DPS donela, prethodno izmenivši statut RTV „Budva“.

Nasilne smene odbora direktora i saveta biće i krivično procesuirane zbog, kako je rečeno, kršenja zakona.

Komentari

Vaš komentar