U Crnoj Gori provera identiteta na sahranama

Svet 01. maj. 202018:59 > 19:38
Podeli:
Foto: Goran Srdanov

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru naložilo je nadležnima da utvrde identitet svih koji su prisustvovali sahrani sveštenika MCP Momčila Moma Krivokapića.

Krivokapić je sahranjen juče u Kotoru u prisustvu građana, a opelo je držzao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorskii Amfilohije.

Kako je preno podgorički Radio Antena M, nakon utvrđivanja identiteta prisutnih na sahrani Tužilašto će odlučiti o daljem postupanju.

Antena M navodi da je s ozbirom na zabranu okupljanja zbog pandemije korona virusa, kotorska Policijska uprava o svemu izvestila Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu.

Liturgija i opelo su služeni u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, a kako je objavljeno na sajtu MCP kovčeg sa telom sveštenika Mome Krivokapića je na rukama prenesen do kotorske rive.

„Na gradskim ulicama narod se spontano okupljao da isprati svoga uglednog i voljenog sveštenika“, navedeno je u saopštenju.

Inače, mitropolit Amfilohije više puta do sada je saslušavan zbog obavljanja svešteničke dužnosti, a poslednji put je to bilo prošlog četvrta zbog toga što je služio opelo na sahrani istoričara Vlada Jovićevića, 24. aprila u Rijeci Crnojevića.

Komentari

Vaš komentar