„Protiv sam rekonstrukcije Vlade, bio je i Krivokapić“

Svet 02. apr. 202118:32
Podeli:
Dritan Abazović Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je danas da razgovori o rekonstrukciji Vlade "neće moći da se vode na način da neko nametne samo ono što njemu odgovara".

On je odgovarajući na pitanja novinara kazao da je bio protiv rekonstrukcije Vlade zato što je i premijer Zdravko Krivokapić bio protiv toga.

„Šta se u međuvremenu desilo, ne znam. Nikada, nisam izbegavao dijalog, neću ni pitanja o rekonstrukciji Vlade. Međutim, svima treba da bude jasno da ukoliko uđemo u razgovore o tome, ti razgovori ne mogu da se vode na način što će neko nametnuti samo nešto što nekome odgovara“, rekao je Abazović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prethodno je jedan od lidera Demokratskog fronta Andija Mandić izjavio da je premijer Zdravko Krivokapić „otvorio temu rekonstrukcije vlade“.

Krivokapić je nakon izbora u Nikšiću pozvao sve partije iz aktuelne vlasti na sastanak. Na tim izborima najviše glasova osvojila koalicija „Za budućnost Nikšića“ okupljena oko Demokratskog fronta, a pojedini lideri vladajuće većine ocenili su da je neophodna rekonstrukcija vlade.

Mandić je nakon sastanka sa Krivokapićem rekao da je konstatovano da postoji parlamentarna kriza.

„Sada su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje“, istakao je Mandić.

Parlamentarnu većinu čine Demokrate, Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, GP URA i Demos.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar