„Protiv organizovanog kriminala sa državama regiona“

Svet 29. apr. 202111:53
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ta zemlja krenula u borbu sa organizovanim kriminalom kako bi pobedila i da očekuje podršku i zemalja u regionu, jer se radi o međunarodnom kriminalu sa kojim mora da se suoči samo uz međudržavnu saradnju.

PROČITAJTE JOŠ:

Krivokapić je za TV K1 kazao da je borba sa organizovanim kriminalom ključna aktivnost koju su sebi nametnuli kada je formirana Vlada koju predvodi.

Kako kaže, ta borba nije laka, jer se radi o borbi sa sistemom koji funkcioniše na određenim pravilima, a koji u Crnoj Gori ima upliv i u politiku, policiju, sudstvo, tužilaštvo, prenosi Tanjug.

„Krenuli smo u borbu, borba je počela i trajaće u svim segmentima“, kazao je crnogorski premijer.

Na pitanje sa kim se bore unutar sistema, Krivokapić kaže da je unutar sistema zatečeno specifično stanje koje se odnosi na curenje, čak i trgovinu informacijama.

„To je nešto što je postala najbolja šansa za određene ljude, napadaju računare, preuzimaju informacije pre nego što postanu zvanične, svaki korak prate“, kazao je Krivokapić, navodeći da je čak jedno vreme i on bio praćen.

Navodi da je i u policiji i u vojsci polarizovana situacija.

Odgovarajući na pitanje da li u takvoj atmosferi mogu da se bore protiv organizovanog kriminala, predsednik vlade Crne Gore potvrđuje i kaže da su u tu bitku krenuli kako bi pobedili.

Na pitanje da li po tom pitanju sarađuju sa Srbijom, crnogorski premijer ističe da je napravljen niz koraka u tom pravcu.

„Mislim da će ta saradnja biti sve bolja i kvalitetnija. Bez međudržavne saradnje ne možete se boriti sa organizovanim kriminalom, pogotovu što se radi o međunarodnom kriminalu i očekujemo podršku od zemalja regiona, jer ova borba nije samo borba Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Navodi da su, prema svim informacijama sa kojima raspolaže, građani Crne Gore apsolutno bezbedni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar