Podeli
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Širom Hrvatske su danas održani protesti građana koji su odlučili podići glas protiv novih vladinih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa. Okupljeni smatraju da je korona politički projekt, kao i da vlasti ne smiju imati pravo da upravljaju njihovim životima.

Inicijativa “Prava i slobode” na svojoj Facebook stranici pozvala je građane da danas 12 sati izađu na glavne trgove hrvatskih gradova kako bi protestovali protiv novih epidemioloških mera koje su na snagu stupile u subotu u ponoć.

“Ovo je spontano okupljanje. Moja glavna poruka je: Dosta je represije, želimo slobodu, a ne ropstvo. Ja mislim da je korona politički projekat. Cela priča je naduvana, umiru već stari i bolesni ljudi. Ja sam bila na svim protestima, grlili smo se i ljubili i niko se od nas nije zarazio”, rekla je članica Centralnog odbora stranke Slobodna Hrvatska Žana Beber.

Poteze vlade nazvala je “čistom diktaturom, vladavinom straha i terora”. Protesti su način da im se pokaže da je građanima “dosta”.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Splitu su malobrojni demonstranti uzvikivali “Bolje grob, nego rob” a pjevali su i Oliverovu (Dragojević) “Vjeruj u ljubav” kao i Odu radosti.

Na protestu su bili istaknuti transparenti s natpisima: “Slobodu izbora dao nam je Stvoritelj i ne može je oduzeti vlada”, “Ne reci lažna svedočanstva (Osma Božja zapovest)”, “Mičite svoje prljave ruke s naših ljudskih prava”, Neću masku, ne trebam vakcinu” i “Što su vam glave više u pesku, to su vam guzice manje zaštićene”.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Rijeci, Osijeku, Zadru i Šibeniku također se okupilo po nekoliko desetaka ljudi.

Na centralnom osječkom Trgu Ante Starčevića okupilo se pedesetak građana.

Agronom Zorislav Petrijevčanin na skupu je rekao da su u epidemiji prisutne manipulacije jer se, kako tvrdi, neke naučnike koji govore protiv vakcina, cenzurišu, “a to rade oni koji profitiraju od epidemije”.

Ocenio je da je najveći profiter ove situacije Međunarodni monetarni fond sa svojim bankarskim sistemom, koji će, kako kaže, zarađivati od sistema “izvršenja” nad ljudima koji više neće moći da rade, pa će im oduzimati imovinu i terati ih u stečaj.

“Od kada je Bil Gejts napustio Majkrosoft i otišao u farmaceutsku industriju pojavile su se svinjski i ptičji grip, to je previše “slučajnosti” da bi bilo slučajno. Ako ljudi budu malo istraživali. otkriće da je to jedan smišljeni program i da se radi o finansijskim efektima”, izjavio je novinarima Petrijevčanin.

Policija je bila prisutna na svim ovim protestima a najavljeno je da su spremni da intervenišu ukoliko dođe do kršenja epidemioloških mera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar