Protest u Podgorici zbog privođenja oca maloletne dece

Svet 19. jun. 202100:06
Podeli:
Foto: BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/SASA MATIC/MO

Ispred Skupštine Crne Gore danas je održan protest zbog privođenja Tomaša Boškovića, oca dvoje maloletne dece, a građani su za sutra najavili novo okupljanje.

Veliki broj građana Podgorice okupio se zbog slučaja samohranog oca koji je juče u Podgorici uhapšen zbog izdržavanja zatvorske kazne od 30 dana, nakon čega je Centar za socijalni rad pokušao da preda njegovo dvoje maloletne dece majci.

Oni su uzvikivali „Ne damo decu“.

Na društvenim mrežama objavljen je video sniman tokom privođenja Boškovića. Na videu koji su snimale okupljene komšije, prikazana su i maloletna deca, u trenutku kad ih majka preuzima od oca. Deca plaču i vrište i pokušavaju da se istrgnu iz ruku nekoliko osoba.

POGLEDAJTE JOŠ:

Maloletna deca, čije su jučerašnje privođenje po osnovu sudske presude, kamerama pratile komšije, trenutno nalaze se kod majke.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja kazali su da će tražiti od nadležnih organa utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika, roditelja, sudskog izvršitelja, Centra za socijalni rad (CSR).

Iz podgoričkog Centra za socijalni rad kazali su da su pokrenuli postupak preispitivanja odgovornosti svih učesnika u događaju, te da njihov službenik, prema snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, nije vukao, niti na bilo koji način represivno delovao nad decom.

Majka dece O.B. „Vijestima“ je kazala da je podnela krivične prijave protiv više lica koja su snimala i delila video privođenja bivšeg muža, pritom kršeći pravo na privatnost njihove dece.

Navodeći da je policija postupala zakonito i prema hitnom nalogu suda, iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kazali su da privedeni otac dece u kontinuitetu nije postupao u skladu sa rešenjem kojim se majci omogućava da, na svojoj adresi, nesmetano održava lični kontakt sa decom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar