Protest protiv policijske brutalnosti u Mostaru

Svet 12. apr. 202121:22
Podeli:
Foto: Pogled.ba

Više stotina Mostaraca okupilo se u danas popodne ispred dve policijske zgrade u centru grada na protestima protiv policijske brutalnosti nakon što su policijske snage pretukle jednog mladića u subotu uveče, što su zabeležile nadzorne kamere.

Demonstranti su uz povike „Mostarska policija, mito i korupcija“, podržali Slavena Blaževića koga su dvojica policajaca pretukla u subotu za vreme policijskoga časa uvedenog u sklopu mera protiv pandemije korona virusa.

Okupljeni su nosili i transparent „Tata, strah me policije“ ispred zgrade županijskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenela je Hina.

Okupljanje je proteklo mirno i posle izvesnog vremena demonstranti su se razišli. Lokalni mediji su izvestili da su se i policajci, koji su obezbeđivali zgrade sedišta MUP-a i Policijske uprave u Mostaru, solidarisali sa demonstrantima.

MUP je suspendovao dvojicu policijskih službenika, a sam oštećeni Blažević je najavio da će ih tužiti. Hina prenosi i da je slučaj dobio dodatno na značenju s obzirom da su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijeg su zarobljenog oca Veljka Blaževića kao zarobljenog pripadnika Hrvatskog veća obrane ubili pripadnici Armije BiH u Trusini kod Konjica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar