„Pravda za Vlada“: Podrška Leposaviću ispred Vlade VIDEO

Svet 05. apr. 202118:29 > 19:10
Podeli:
Pravda za Vladimira Leposavića
Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Građani Crne Gore večeras su najavili skupove podrške ministru Vladimiru Leposaviću u nekoliko gradova. Grupa građana već se okupila ispred Vlade Crne Gore, javljaju mediji.

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras ispred Vlade Crne Gore, u znak podrške ministru Leposaviću. Policija je postavila ograde i blokirala prilaz Vladi.

Okupljeni građani uzvikuju „Izdaja“ i aplaudiraju Leposaviću.

Građani su najavili skupove u Plejvljima, Bijelom Polju, Baru, Podgorici, Nikšiću i mnogim drugim gradovima.

Jedan od okupljenih je istakao transparent „Pravda za Vlada“ i pozdravljen je aplauzima okupljenih, pišu podgoričke Vijesti. Građani su u znak podrške Leposaviću na pola sata blokirali put Berane – Bijelo Polje u mjesto Beranselo.

U Nikšiću građani nose trobojke i skandiraju „Ne damo ministra“.

Premijer Zdravko Krivokapić jutros je saopštio da će pokrenuti postupak za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjava o genocidu u Srebrenici.

Ranije su Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija najavile da neće podržati razrešenje Leposavića.

Da bi došlo do smene ministra, Skupština mora da usvoji predlog premijera, a ukoliko nema podršku poslaničkih grupa, neće doći do smene Leposavića.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar