Projekcija u njegovu čast: Oproštaj BiH od Jovana Divjaka

Svet 09. apr. 202100:14 > 00:17
Podeli:
Jovan Divljak
Jovan Divljak Foto:N1

Novoizabrana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je najavila da će na Vijećnici sutra biti upriličena projekcija u čast Jovana Divjaka. Mnogi državnici Bosne i Hercegovine, kao i građani, opraštaju se od Divjaka i ističu da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak.

POGLEDAJTE JOŠ:

Karić je Divjaka nazvala velikim čovekom, generalom, istinskim patriotom i gospodinom. Istakla je da će glavni grad Bosne i Hercegovine simbolično odati počast Divjaku.

„Povodom smrti dobrog čoveka i našeg heroja dala sam nalog da sutra na zgradi Vijećnice bude projekcija u čast čika Jove“, napisala je na Fejsbuku.

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sa tugom je primio vest o smrti penzionisanog generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka.

 

U Sarajevu nas je danas, u 84. godini napustio veliki čovjek, general Armije Republike Bosne i Hercegovine, istinski…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Thursday, April 8, 2021

 

„Njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za grad Sarajevo i celu Bosnu i Hercegovinu. Svojim opredeljenjem za pravu stranu u vremenu brutalnog napada na Bosnu i Hercegovinu, a zatim i izuzetnim doprinosom u odbrani zemlje, general Divjak je zaslužio da zauvek ostane u sećanju i srcima bosanskohercegovačkih patriota“, napisao je Izetbegović.

U Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo danas su preminulog Jovana Divjaka nazvali čovekom koji nikada nije išao lakšim, već uvek ispravnim putem. Opisali su ga kao vojnika i intelektualca punog duha i šarma.

Podsetimo, Divjak je preminuo danas u Sarajevu, u 84. godini. Od njega su se oprostili brojni drugi političari i javne ličnosti, kao i građani Bosne i Hercegovine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar