Probudi se: Kohabitacija u CG tvrda, ali može da funkcioniše

Svet 07. sep. 202009:57 > 13:20
Podeli:
Podgorica
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje u Jutarnjem programu Probudi se Televizije NOVA S govorila je o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori nakon izbora.

„Crna Gora već nedelju dana živi u neobičnom kontekstu jer se desilo nešto što niko nije mogao da predvidi. Taj proces navikavanja DPS da nije većina očito ide teško i dokaz je miting od sinoć. Treba to ipak posmatrati objektivno jer svako ima pravo na slobodu izražavanja, sve dok je to mirno. Ali ovde je nosilo dodatnu neobičnost to što mi formalno ne znamo ko je organizator skupa, a da je DPS zloupotrebila instirucije za ovaj skup“, kazala je Daliborka Uljarević.

Pročitajte još:

Ona je govorila i o pitanju da li je ovo bio oproštajni skup Mila Đukanovića i njegove stranke DPS.

„DPS šalje različite poruke. Milo je izabran da do 2023. bude predsednik i nije pokazao da misli da odstupi, ne treba ga otpisati. I biće to zanimlijva kohabitacija. Biće to dinamično, tvrdo, ali može da funkcioniše.“

Uljarević se osvrnula i na Dritana Abazovića, jednog od stožera buduće crnogorske vlade.

„Dritan je izbore dobio na jasnom stavu da neće ići uz DPS i on nije prevario birače, bio je jasan. SDP je, s druge strane, platio cenu jer je u kampanji rekao da će podržati stranku Mila Đukanovića. Na Abazovića se vrši neverovatan pritisak, ali obe strane treba da pokažu dostojanstvo u pobedi i porazu“, kazala je Uljarević i dodala da očekuje novu vladu u Crnoj Gori za petnaestak dana.

Do tada, kako kaže, postojeća vlada treba da garantuje red i mir u državi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar