Privremeno obustavljena spasilačka operacija u Majamiju

Svet 01. jul. 202120:10
Podeli:
Majami zgrada Florida
Majami zgrada Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Američke vlasti privremeno su obustavile spasilačku operaciju kod Majamija zbog strahovanja u pogledu stabilnosti dela građevinske strukture koji nije srušen, a predsednik SAD Džozef Bajden i prva dama Džil doputovali su na Floridu gde će razgovarati sa porodicama poginulih i nestalih u srušenoj zgradi.

U međuvremenu, broj žrtava je porastao na 18, a traži se još 145 nestalih. Među žrtvama je i dvoje dece starosti 4 i 10 godina.

Kako vreme odmiče, nade za pronalaženje preživelih su sve manje. Izuzimajući prvih nekoliko sati posle urušavanja zgrade, niko nije iz ruševina izvučen živ.

POGLEDAJTE JOŠ:

Polovina dvanaestospratnice sa 136 stambenih jedinica srušila se prošlog četvrtka i od tada spasioci pretražuju ruševine koristeći dizalice, infracrvene skenere i pse.

Načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava rekla je da spasilačke ekipe nastavljaju „hrabar i vrlo, vrlo težak zadatak, izlažući se opasnosti“.

„Oni rade bez prestanka gotovo šest dana“, rekla je ona.

Direktor Odeljenja za vanredne situacije u Majami Dejdu Čarls Sirel rekao je da je više od 50 agencija radilo na mestu rušenja, uključujući više od 900 zaposlenih u njima.

Uzrok katastrofe još nije poznat, ali mediji prenose da je zgrada pretrpela strukturalna oštećenja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar