„Priština da objasni zašto je uhapšen naš državljanin“

Svet 28. jun. 202120:19
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Prištini je danas lišen slobode muškarac, za koga mediji navode da je iz Podgorice. Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na nasilno hapšenje, te pozvao prištinske vlasti da objasne razloge hapšenja crnogorskog državljanina.

POGLEDAJTE JOŠ:

Više medija javilo je danas da je na ulazu u dvorište Gazimestana zabeležen manji incident kada je Kosovska policija u pokušaju da pretrese monahinju, uhapsila mladića iz Podgorice koji se suprotstavio tome. Kosovski mediji, međutim, preneli su da je on uhapšen zbog „pevanja provokativnih pesama“.

U međuvremenu se oglasila Kosovska policija potvrdivši hapšenje na Gazimestanu zbog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“. Kako su naveli, sve radnje u vezi sa dotičnom osobom će biti preduzete uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem angažovanim na slučaju.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić reagovao je povodom hapšenja muškarca iz Podgorice i apelovao na prištinske vlasti da objasne zašto je on uhapšen, te da hitno bude pušten na slobodu ukoliko nije izvršio krivično delo.

„Mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za kojeg pišu da je iz Podgorice. Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela odmah bude pušten na slobodu“, napisao je Krivokapić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar