Pristalica Trampa: Zašto dozvoljavate da se ovo dešava?

Svet 20. jan. 202100:19
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/Gregg Housh/@GreggHoush

Jedan od pristalica odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa vikao je danas na policajce ispred Kapitol hila pozivajući ih da zaštite zgradu američkog Kongresa.

Naime, dan uoči inauguracije novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, ispred zgrade američkog Kongresa u Vašingtonu, u kojoj će se održati manifestacija, nalaze se naoružane trupe Nacionalne garde. Ispred ulaza u Kapitol hil danas po podne došlo je i nekoliko desetina Trampovih pristalica koje su nosile američke zastave.

Jedan od Trampovih pristalica, koji je na glavi nosio kačket sa njegovim sloganom za izbore 2016. “ Učinite Ameriku ponovo velikom“ , počeo je da viče na policajce koji su stajali sa strane.

„Zašto dozvoljavate da se ovo dešava? Zašto niste zvali pojačanje? Gde je vaše pojačanje? Ovo je zgrada našeg Kongresa. Dozvoljavate da bude uništena dok ste vi na dužnosti. Je*ite se svi. Zovite pojačanje, dovedite pomoć ovde. Ako ne žele da vam pošalju je*eno pojačanje, očigledno ih nije briga za vas. Ovi ljudi hoće krv“, rekao je ljutito Trampov pristalica, okrenuo se i otišao.

Tramp se, inače, danas obratio javnosti oproštajnim govorom u kome se, između ostalog, osvrnuo na nedavni nasilni upad u Kapitol, ali je ponovo odbio da prihvati odgovornost za podsticanje na nerede.

„Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na naš Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što kao Amerikanci negujemo. To se nikada ne može tolerisati“, rekao je odlazeći predsednik SAD Donald Tramp.

Komentari

Vaš komentar