Princeza Latifa preklinje: Istražite otmicu moje sestre

Svet 25. feb. 202108:54 > 09:01
Podeli:
Foto: EPA-EFE/STR

Princeza Latifa, koja je oca, vladara Dubaija, optužila da je drži zatočenom, sada apeluje na britansku policiju da istraži slučaj kidnapovanja njene sestre od pre 20 godina.

U pismu BBC-ju Latifa traži da se ponovo istraži otmica njene starije sestre iz ulice Kembridž pre više od dve decenije. Kaže da bi to pomoglo da se oslobodi njena sestra princeza Šamsa, koja je zarobljena po naredbi njihovog oca.

Šamsa (39), koja je tada imala samo 18 godina, od tada nije viđena u javnosti.

Pročitajte još:

Inače, sud je 2019. godine presudio da je šeik Mohammed bin Rashid al Maktoum oteo obe ćerke i držao ih protiv njihove volje.

Podsetimo, sredinom februara se pojavila vest da je princeza Latifa, ćerka vladara Dubaija koja je pokušala da pobegne iz zemlje 2018. poslala tajne video poruke prijateljima u kojima je optužila oca da je drži kao “taoca” i da strahuje za svoj život.

Na snimcima je princeza Latifa al Maktum rekla da su je komandosi uhvatili kada je pobegla brodom, drogirali i vratili u pritvor. Tajne poruke princeze Latife više ne stižu i prijatelji su zbog toga pozvali UN da se umeša.

Nakon toga kraljevka porodica Dubaija saopštila je da je princeza Latifa „zbrinuta kod kuće“ nakon što je BBC objavio snimke u kojima optužuje svog oca da je drži kao taoca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar