Princ Jordana tvrdi da je u kućnom pritvoru, policija negira

Svet 03. apr. 202123:22
Podeli:
Hamzah bin Hussein
Hamzah bin Hussein Foto:ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Bivši prestolonaslednik Jordana kaže da mu je policija naredila da bude u kućnom pritvoru zbog navodnog vređanja kralja. Policija je negirala ove tvrdnje i saopštila da mu je rečeno da prestane sa akcijama koje ugrožavaju bezbednost Jordana.

U video zapisu koji je njegov advokat dostavio BBC-u, pinc Hamza bin Husein, polubrat kralja Abdulaha optužio je lidere zemlje za korupciju, nesposobnost i uznemiravanje.

Večeras je veliki broj visokih zvaničnika zdržan iz „bezbednosnih razloga“, a vojska je ranije negirala da je princ Hamza u kućnom pritvoru.

POGLEDAJTE JOŠ:

Navodi se da mu je naređeno da zaustavi akcije koje bi mogle biti štetne po bezbednost i stabilnost zemlje.

Princ je rekao da ne učestvuje i nikada nije učestvovao u takvim radnjama. U videu koji je objavio BBC on kaže da je jutros obavešten da ne sme da izlazi iz stana i da komunicira sa ljudima.

„Imao sam posetu šefa generalštaba jordanskih oružanih snaga jutros, u kojoj me je obavestio da ne smem da izlazim, da komuniciram sa ljudima ili da se sastajem sa njima, jer na sastancima kojima sam bio prisutan – ili na društvenim mrežama u vezi sa posetama koje sam obavio – bilo je kritika vlade ili kralja“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar