Princ Filip, prvi Karađorđević koji je došao u Jasenovac: Pomešana su osećanja

Podeli:
Obelezavanje Dana novomucenika jasenovackih u Jasenovcu Princ Filip i princeza Danica Karadjordjevic
Princ Filip i princeza Danica Karađorđević Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U razgovoru za Nova.rs, princ Filip Karađorđević, rekao je da je prvi put u Jasenovcu i da je impresivno ono što je za ovo mesto učinio episkop pakračko-slavonski Jovan, kao i da svi moraju da mu pomogu u podizanju ovog mesta.

Pročitajte još:

“Moj osećaj kada sam jutros stigao u Jasenovac najbliži je onom osećaju koji sam imao prilikom boravka na Кosovu i Metohiji. Pomešana osećanja radosti i tuge, ali i osećaja nade, jer sve ovo što vidimo sada u Jasenovcu, ovaj svenarodni sabor, ovoliki broj episkopa na čelu sa našim Patrijarhom, veliki broj gostiju, svedoče vaskrsenje u koje verujemo i kome se nadamo. Impresivno je sve ovo što je za ovu Eparhiju učinio Episkop pakračko-slavonski Jovan i u ovom njegovom podvigu mu moramo svi pomoći u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je on za Novu, dodajući da je velika pomoć za sve i sam dolazak u Jasenovac.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

“Prvi put sam u Jasenovcu, žao mi je što nisam imao priliku da i ranije dolazim, ali sam sasvim siguran da ću u Jasenovac u budućnosti češće dolaziti”, rekao je Filip Karađorđević.

BONUS VIDEO: Moleban u Jasenovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar