Pretukli je pred njenom decom: Talibani brutalno ubili trudnu policajku

Svet 06. sep. 202110:01 > 10:31
Podeli:
Banu Negar
Banu Negar Foto: Privatna arhiva

Trudna policajka u avganistanskoj provinciji Gaur brutalno je ubijena, a prema tvrdnjama svedoka i njene porodice, talibanski pobunjenici odgovorni su za njenu smrt. Dok su oni izneli stravične detalje o načinu ubistva, talibani negiraju svaku umešanost i najavljuju sopstvenu istragu o zločinu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lokalni mediji prenose da je njeno ime Banu Negar i ubijena je isped porodičnog doma. Banu je bila zaposlena u lokalnom zatvoru i nalazila se u osmom mesecu trudnoće.

Policija još uvek nije objavila detalje ubistva mlade policjake koja je bila u drugom stanju jer se mnogi stanovnici pokrajine Gaur plaše osvete talibana ukoliko progovore. Međutim, BBC je pronašao tri svedoka koji su insistirali na tome da ostanu anonimni, ali su izneli svoja saznanja o tragediji.

Negar je na smrt pretučena pred svojim mužem i decom, tvrde oni. Rođaci preminule dostavili su policiji fotografije na kojima se vidi krv u porodičnoj kući, kao i unakaženo telo majke i supruge.

Ovaj tragični događaj stiže usred velikog fokusa celog sveta na represiju žena od strane talibana. Oni su za BBC izjavili da ni na koji način nisu umešani u smrt Banu Negar, kao i da aktivno istražuju  njeno ubistvo.

„Mi smo svesni incidenta, a ja vasm potvrđujem da talibani nisu odgovorni za ubistvo“, saopštio je portparol talibana Zabiulah Mudžahid. On je dodao da su pobunjenici več najavili amnestiju za sve ljude koji su radili za prethodnu administraciju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar