Pretnje austrijskom kancelaru zbog kovid mera: Ukinite ih i povucite se

Svet 27. nov. 202112:56
Podeli:
Aleksander Šalenberg Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mera zbog pretnje austrijskom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

Pročitajte još:

U pretećem pismu, potpisanom sa „Grupacija“, Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, „Grupacija“ preti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga preti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se primi od anonimnog pošiljioca pretnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, ne može da se to samo primi k znanju.

Najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza pretnji.

Austrijska policija je proteklih nedelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gde je došlo do napada na čuvare reda.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar