„Pretili mi ludačkom košuljom i prisilnim hranjenjem“

Svet 16. apr. 202116:27
Podeli:
Aleksej Navaljni Foto: EPA-EFE/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je rekao danas da su mu zatvorske vlasti pretile ludačkom košuljom kako bi ga na silu hranili ukoliko ne odustane od štrajka glađu, koji sada već ozbiljno ugrožava njegovo zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Navaljni (44), protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina, najavio je štrajk glađu krajem marta u znak protesta zbog, kako je rekao, odbijanja zatvorskih vlasti da ga adekvatno leče od akutnih bolova u leđima i nogama, prenosi Tanjug.

Zatvorske vlasti tvrde da su mu ponudile odgovarajuće lečenje, ali da je odbio i da insistira da ga leči lekar po njegovom izboru izvan ustanove. Taj zahtev je, međutim, odbijen, prenosi agencija Rojters.

U postu na njegovoj Instagram stranici, na kojoj saveznici Navaljnog objavljuju ažurirane vesti koje se baziraju na podacima dobijenim od njegovih advokata koji ga redovno posećuju, navodi se da je Navaljni ima vrtoglavicu, ali da može da hoda.

„Jutros je nada mnom stajala žena pukovnik koja je govorila: vaši testovi krvi pokazuju ozbiljno pogoršanje vašeg zdravlja i postoji rizik. Ako se ne odreknete štrajka glađu, spremni smo da počnemo da vas hranimo na silu“, napisao je Navaljni.

„Nastavila je da mi govori o užicima prisilnog hranjenja, ludačkoj košulji i drugi radostima“, naveo je na Instagramu.

Navaljni je zatvoren u februaru na dve i po godine zbog kršenja uslovne slobode. On je uhapšen na ruskoj granici 17. januara, po povratku iz Nemačke gde se oporavljao od trovanja nervnim agensom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar