Preminuli kandidat SDA osvojio najviše glasova u Travniku

Svet 15. nov. 202023:34 > 16. nov. 2020 00:09
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Agencija DAN

Kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Travnika Mirsad Peco koji je danas preminuo osvojio je najviše glasova, ali dalja procedura imenovanja gradonačelnika u ovoj opštini još uvek nije poznata.

Predsednik Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije Travnik Tahir Lendo je kazao da tri sata posle zatvaranja biračkih mesta kandidat SDA ima ubedljivo vodstvo.

„Znamo da je naš rahmetli Peco osvojio više od 10.000 glasova i bliži se cifri od 10.500 glasova i ta brojka je nedostižna za druge kandidate. Ovo nam ne čini radost jer je doktor Peco „preselio“. Dobri su rezultati i za stranku, čekamo prebrojavanje po biračkim mestima, ali i činjenicu da je izlaznost u Travniku niska i da je pitanje da će doći do 50 posto“, kazao je Lendo.

Na drugom mestu je kadar HDZ-a Goran Pejaković  koji ima 5.412 glasova.

SDA-ov kandidat za načelnika Travnika Mirsad Peco preminuo je u Bolnici za plućne bolesti u Travniku usled posledica izazvanih koronavirusom, a nakon toga niko iz Centralne izborne komisije (CIK) nije znao da objasni pravnu poziciju koja ostaje nakon ovoga.

Opštinska izborna komisija Travnik nije mogla da komentariše šta dalje sledi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

Mirsad Peco je preminuo u Bolnici za plućne bolesti u Travniku, na dan kada se održavaju lokalni izbori u BiH.

Kako javljaju mediji, njegovo stanje proteklih dana bilo je stabilno sve do danas, kada je usled posledica izazvanih koronavirusom preminuo u travničkoj bolnici.

U Bosni i Hercegovini danas se održani lokalni izbori u svim gradovima i opštinama, osim u Mostaru gde su zakazani za 20. decembar.

Bakir Izetbegović je večeras kazao kako je najrealnije da se izbori u Travniku održe ponovo.

Podsetimo, na izborima u Banjaluci pobedio je kandidat Partije demokratskog progresa Draško Stanivuković dok je Milorad Dodik izgubio.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar