Premijer Japana najavio buster doze u decembru

Svet 12. okt. 202115:06
Podeli:
Vakcina Moderna
Vakcina Moderna Foto:EPA-EFE/LUONG THAI LINH

Japanski premijer Fumio Kišida saopštio je danas da njegova vlada planira da u decembru počne primenjivanje treće doze vakcine protiv koronavirusa.

Pročitajte još:

Ministarstvo zdravlja odlučilo je prošlog meseca da podstakne ljude koji su primili drugu dozu vakcine pre osam meseci, a pozivajući se na studije koje pokazuju da se antitela koja štite od bolesti vremenom smanjuju.

Vakcinacija u Japanu je počela u februaru i prvo su vakcinu protiv korona virusa primili medicinski radnici, da bi se tokom proleća imunizacija proširila na osobe starije od 65 godina, nakon čega su usledile osobe sa pridruženim bolestima i na kraju opšta populacija.

„Pripremaćemo se na osnovu pretpostavke da ćemo početi već u decembru“, rekao je Kišida.

Japan je uspeo da obnovi društvene i ekonomske aktivnosti na nivo koji je bio pre pandemije, a od ukidanja vanrednog stanja koje je do 1. oktobra pokrivalo Tokio i još 18 prefektura.

Tokio je danas zabeležio 77 dnevnih slučajeva koronavirusa, kako je saopštila gradska vlada, a nakon što je prethodnog dana evidentirala 49 slučajeva, što je najmanje od juna prošle godine.

BONUS VIDEO: Snežana Rakić: Vakcina protiv korone imperativ za buduće mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar