Podeli
Zoran Brđanin Foto: Printscreen/YouTube/BCXXXYYY

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potpisao je jutros rešenje o imenovanju Zorana Brđanina u v.d. stanje, a primopredaja dužnosti u kabinetu direktora Uprave policije je počela u 10 časova.

Pročitajte još:

Nakon što je sinoć prespavao kao v.d. pomoćnika Opšte nadležnosti, Zoran Brđanin je jutros rano promovisan i u v.d. direktora Uprave policije, gde će u tom statusu biti sve dok skupštinski Odbor za bezbednost ne dostavi mišljenje Vladi.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović potpisao je jutros rešenje o imenovanju Brđanina u v.d. stanje, a primopredaja dužnosti u kabinetu direktora UP je počela u 10 časova.

Bivši šef kotorske policije i savetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića u prelaznoj Vladi 2016. godine i dosadašnji načelnik Odeljenja za analitiku i unapređenje rada UP zameniće Veska Damjanovića, koji je nakon ostavke bivšeg šefa policije Veselina Veljovića u v.d. stanju rukovodio najvećim bezbednosnim sistemom.

“Vijesti” saznaju, da će odmah nakon što preuzme kormilo Uprave policije uslediti i smene rukovodećih kadrova, ali i nekih pomoćnika.

Brđanin je bio najbolje ocenjeni kandidat na konkursu za šefa UP, koji je raspisan 28. decembra prošle godine.

Iz sveta i regiona:

Na konkurs se javio rekordan broj kandidata, ali su završnu fazu obeležile trzavice u vladajućoj koaliciji, jer je Demokratski front javno izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je iz trke za direktora UP odlukom Uprave za kadrove eliminisan njihov favorit – advokat i nekadašnji sudija za istragu Dražen Medojević.

I odluka ministra unutrašnjih poslova, koji je na intervjuu izabrao Brđanina kao najboljeg kandidata, dovela je u petak do višesatnih disonantnih tonova na maratonskoj sednici Vlade.

Zbog toga je u ponedeljak pronađena zakonska prečica, pa je na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade doneto rešenje po Zakonu o državnim službenicima i nameštenicima da Brđanin u v.d. stanju postane pomoćnik UP, dok je jutros promovisan u v.d. direktora.

Policija će u v.d. statusu biti sve dok Vlada ne pribavi mišljenje Odbora za bezbednost, na čijem čelu je Milan Knežević. To mišljenje nije obavezujuće, tako da i ukoliko bude negativno Vlada ima mogućnost da nakon toga na osnovu javnog konkursa Brđanina proglasi za direktora Uprave policije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar