„Predsednik Srpske treba da bude član Predsedništva BiH“

Svet 27. mar. 202109:44
Podeli:
Milorad Dodik Foto:Nemanja Jovanović

Član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će tokom predstojećih izmena izbornih zakona u BiH predložiti da iz Republike Srpske u jednoj ličnosti treba birati člana predsedništva Bosne i Hercegovine i da predsednik Republike Srpske po automatizmu bude i čan predsedništva.

Pročitajte još:

„Mi imamo pravo da kažemo kako ćemo birati našeg člana Predsedništva i mislimo da predsednik, koji je upoznat sa svim detaljima vezanih  za Republiku Srpsku, treba da bude član predsedništva BiH“, rekao je Dodik .

On je demantovao glasine da je SNSD u defanzivi i naglasio da u pandemiji nema mesta političkim temama, cilj je da se pomogne svima.

„Zbog koronavirusa svi trpe, privreda i ugostiteljstvo najviše. Veliki je broj ljudi u bolnicama, naš zdravstveni sistem nije ugrožen, ali su zdravstveni radnici premoreni. Naš zdravstveni sistem se pokazao fleksibilnijim i boljim od nekih u zemljama u okruženju i sretan sam što nemamo priliku da gledamo scene iz bolnica u Italiji, Španiji, Francuskoj i Americi kada je u njima bilo i po 1.000 mrtvih dnevno. Mi to nismo imali i ove mere koje preduzimamo preduzimamo zbog straha od preopterećenja“, rekao je Dodik.

On je istakao da je uplaćeno 6,5 miliona za 400.000 doza Fajzerovih vakcina, a da do sada nije stiglo ništa.

„Pitamo gde su naše pare. Među prvima smo to naručili i među prvima smo prevareni. Tražimo da se isporuči ono što smo platili i zašto je neko nešto prodao što nije imao. Kakva je to prevara. Kakva je to vrsta solidarnosti. Tih 16.000 hiljada doza koje su stigle iz Kovaks programa ne znače ništa i da nismo uspeli da uđemo u nabavku Sputnjika V i 80.000 kineskih vakcina ne bismo imali ništa“, kaže Dodik.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar