Predsednik Italije: Vakcinacija je moralna i građanska dužnost

Svet 29. jul. 202110:21 > 10:45
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Samo zahvaljujući vakcinama možemo savladati virus. Imunizacija nas ne čini neranjivima, ali uveliko smanjuje mogućnost zaraze, njegovu cirkulacije i opasnosti, pa je iz tih razloga vakcinacija moralna i građanska dužnost, rekao je predsednik Italije Serđo Matarela na tradicionalnoj svečanosti "Ventaljo", a prenosi agencija Ansa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ventaljo“ znači lepeza, a simbolično priznanje, stilizovanu lepezu, svake godine uručuje Udurženje italijanske štampe, predsedniku Republike i istaknutim političarim.

Obično se ceremonija koristi za pravljenje bilansa političke godine.

Ovom prilikom predsednik Matarela je podsetio da pandemija nije prošla, da je virus mutirao i pokazuje se još zaraznijim.

„Bez pažnje i osećaja odgovornosti reskiramo novu paralizu društvenog i ekonomskog života; nova, raširena zatvaranja, teške posledice za porodice i preduzeća“ rekao je Matarela.

„Nadam se da će prevladati osećaj zajednice i kolektivne odgovornosti. Sloboda je neizostavan uslov, ali onaj koji ograničava našu slobodu danas je virus, a ne sredstva i pravila za pobeđivanje pandemije“, kazao je predsednik Italije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar